Debattsvepet 16 sep

Dagens riksdagsdebatt om gängkriminalitet märks av i debattflödet där regeringen får kritik både från höger och vänster. Kränkning av troende elever i skolan, bättre villkor för sjuksköterskor och förutsättningarna för en omstart efter coronakrisen är andra ämnen som debatteras.

”Den sekulära normen i skolan marginaliserar kristna elever”

Tre författare till ny rapport: Troende elever i den svenska skolan utsätts för kränkningar från både skolkamrater och personal. Trots alarmerande tecken på att många troende elever far illa, har varken ledande politiker eller skolmyndigheter visat intresse för att trygga dessa elevers rättigheter. Det skriver Johan Eddebo, Per Ewert och Sven Magnusson, författare till rapporten ”Kränkt för sin tro”.
Läs hela artikeln på Dagens Nyheter (öppnas i ny flik)

Håll koll på

10:00

Ekonomistyrningsverket publicerar sin senaste prognos för statens budget och de offentliga finanserna

10.30

Riksdagen håller en särskild debatt om den organiserade gängkriminaliteten. Debatten har begärts av Liberalerna. Från regeringen deltar inrikesminister Mikael Damberg (S).

10:30

Europaparlamentets informationskontor i Sverige håller en digital pressträff i samband med den stora debatten om "Tillståndet i EU" där EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen håller sitt årliga linjetal. Medverkar gör EU-parlamentarikerna Alice Bah-Kuhnke (MP), Malin Björk (V), Fredrick Federley (C), Helene Fritzon (S), Peter Lundgren (SD), Sara Skyttedal (KD) och Tomas Tobé (M).

13:00

LO-ekonomerna presenterar med anledning av det ekonomiska läget till följd av coronapandemin en extrainsatt konjunkturprognos. Rapporten fokuserar på utvecklingen i svensk ekonomi samt det förväntade läget i omvärlden, Barnhusgatan 18, Stockholm.

Övrigt i flödet