Debattsvepet 17 jan

Sjukvårdens organisation och styrning debatteras idag. Dessutom pågår flitig debatt om problem inom skolan och förslag på nya lösningar för att förbättra den.

Plastpåseskatten är dyr symbolpolitik utan nytta

Sverige har allvarliga problem med grov brottslighet, växande utanförskap och svag ekonomisk tillväxt. Att i det här läget driva igenom nya utgifter för hushållen, som saknar positiva effekter för miljön, skadar förtroendet för politiken ytterligare. Regeringens plastpåseskatt är ytterligare ett exempel på dyr miljöpolitik, som vare sig hjälper naturen eller vår ekonomi.
Läs hela artikeln på Dagens Samhälle

Förpackningsindustrin måste ta producentansvaret på allvar!

Producenterna slingrar sig ur de nya kraven på bostadsnära insamling av tidningar och förpackningar. Kostnaden hamnar i stället på konsumenter och kommuner, samtidigt som miljön blir lidande. Nu är det hög tid för förpackningsindustrin att ta lagstiftningen på allvar och skapa ett samordnat insamlingssystem. Det menar företrädare för 17 avfallsaktörer i Västerbottens och Norrbottens kommuner.
Läs hela artikeln på (öppnas i ny flik)

Håll koll på

13:00

PTS generaldirektör Dan Sjöblom överlämnar förslag på ny modell för bredbandsstöd till energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman

06:00

Svensk Handel: Handelsbarometern

09:30

SCB: Kommunalskatterna, slutliga värden, 2020, kl 9.30.