Debattsvepet 3 okt

Sverigedemokraterna presenterar sin budgetmotion med en särskild satsning på kommunerna. En fungerande metod för att vårda uppgivna barn beskrivs, vilken integrationspolitik som ska föras diskuteras och den bristande sexualundervisning i skolan kritiseras.  

MP: Få bukt med skolans bristande sexualundervisning

Alla lärare måste få de verktyg som krävs för att de ska känna sig trygga att undervisa i sex och samlevnad. Konsekvenserna av dagens bristande sexualundervisning mäts inte i PISA-resultat eller nationella prov. Konsekvenserna mäts i våldtäktsstatistiken, skriver Miljöpartiets utbildningspolitiska talesperson Annika Hirvonen Falk.
Läs hela artikeln på Dagens Samhälle

”SD vill satsa 30 miljarder mer än regeringen på kommunerna”

I stället för stora dyra reformer som sänkt skatt för de allra rikaste, friår och familjeveckor väljer vi att prioritera välfärdens kärna. Vi satsar sammanlagt cirka 30 miljarder kronor mer än regeringen över en treårsperiod på kommunerna. Vi slutar inte att vara en blåslampa på etablissemanget förrän värmen skruvas upp på äldreboendet, skriver Jimmie Åkesson (SD) och Oscar Sjöstedt (SD).
Läs hela artikeln på Dagens Nyheter (öppnas i ny flik)

”Västerbottens sak måste vara Arktis sak”

EU har en central roll att spela vad gäller stöd till en hållbar utveckling och finansiering av innovation i Arktis. Det är en av anledningarna till varför Västerbotten måste visa stort engagemang i utformningen av EU:s arktiska politik. Risken finns annars att vi går miste om viktiga medel som kan utveckla vår region, skriver Rickard Carstedt (S), regionråd Region Västerbotten.
Läs hela artikeln på Norran (öppnas i ny flik)

Håll koll på

Idag

Den allmänna motionstiden i riksdagen går ut.

8.00

Riksrevisionen publicerar granskning av miljardsatsningen på miljonprogrammet. 2016 öronmärkte regeringen 800 miljoner kronor om året fram till 2019 för renovering och energieffektivisering av bostäder i områden med socioekonomiska utmaningar.

9.30

Stockholm: Vänsterpartiets ekonomisk-politiska talesperson Ulla Andersson presenterar partiets budgetmotion.

10.30

Stockholm: Moderaternas partiledare Ulf Kristersson och ekonomisk-politiska talesperson Elisabeth Svantesson presenterar partiets budgetmotion.

12.00

Landskrona: Polischefen i Landskrona, Tina Anderberg, presenterar resultatet av en rad riktade insatser mot den grova organiserade brottsligheten i Landskrona. Från Landskrona stad medverkar även stadsdirektör Christian Alexandersson.

12.00

Stockholm: Sverigedemokraternas ekonomisk-politiske talesperson Oscar Sjöstedt presenterar partiets budgetmotion.