Debattsvepet 24 okt

Helt ofattbart att SD skär ned på lärares löner i sin budget, skriver utbildningsminister Anna Ekström (S). Stiftelsen Tryggare Sverige ger förslag på hur brottsligheten kan minska och Skolinspektionen konstaterar att tre av fyra skolor inte följer krav på att använda digitala verktyg. 

”Tre av fyra skolor följer inte krav på att använda digitala verktyg”

Regeringen har beslutat att Sverige ska vara ledande i att ge elever digitala möjligheter i undervisningen. Men den granskning vi publicerar i dag visar att tre fjärdedelar av skolorna inte följer de krav som finns på användning av digitala verktyg i ämnena matematik och teknik, skriver Helén Ängmo och Ylva Gunnars, Skolinspektionen.
Läs hela artikeln på Dagens Nyheter (öppnas i ny flik)

Håll koll på

8.00

Riksrevisionen har granskat om det kommunala utjämningssystemet fungerar som riksdagen beslutat. Rapporten publiceras på webben och via ett pressmeddelande.

8.30

Stockholm: Socialminister Lena Hallengren håller pressträff tillsammans med SKL för att presentera en nyhet som rör 1177 Vårdguiden och första linjens digitala vård.

9.30

Stockholm: Riksbankens räntebeslut publiceras tillsammans med penningpolitisk rapport.

10.00

Stockholm: Bris publicerar rapporten "Bra från början - förskolans betydelse för barn som flytt". Samtidigt arrangeras en konferens på samma tema.

Övrigt i flödet