Debattsvepet 6 feb

Utformningen av regelverket för arbetskraftsinvandring engagerar både debattörer från Januaripartierna och oppositionen. Andra ämnen som tas upp på dagens debattsidor är bland annat lärares löner, januariavtalets framtid och rätten att få betala med kontanter. 

LR: Obegripligt att en lärarutbildning inte lönar sig

Ny statistik som Lärarnas riksförbund publicerar visar på en svag löneutveckling för lärare. I snitt låg lönehöjningen på 2,6 procent i fjol för våra kommunalt anställda medlemmar. Det är den lägsta ökningen sedan 2012. Sämst i klassen var Danderyds kommun med en ynka snittökning på 1,67 procent, skriver förbundets ordförande ​Åsa Fahlén.
Läs hela artikeln på Dagens Samhälle

”Nu går vi fram med lagstiftning om arbetskraftsinvandring”

Ulf Kristersson (M) och Ebba Busch (KD): Reglerna för arbetskraftsinvandring måste skärpas för att fungera som det var tänkt. När regeringen är handlingsförlamad måste vi gå från ord till handling. I dag på socialförsäkringsutskottets bord i riksdagen lägger vi fram ett skarpt förslag till ny lagstiftning om direktåtkomst av inkomstuppgifter.
Läs hela artikeln på Dagens Nyheter (öppnas i ny flik)

Håll koll på

8.30

Linköping. Institutionen för industriell och ekonomisk utveckling (IEI) vid Linköpings universitet arrangerar konferensen ”Framtidens skadeplats”. Konferensen är en mötesplats för praktiker och forskare inom räddningsområdet.

9.30

Göteborg. Jämställdhetsmyndigheten med flera arrangerar konferens som bland annat uppmärksammar förekomsten av könsstympning.

9.30

Stockholm. Statens medicinsk-etiska råd och Barnombudsmannen arrangerar seminarium om vården av barn och unga med könsdysfori.

Övrigt i flödet