Debattsvepet 15 feb

Det är dags att visa respekt för varandra och för demokratin även under digitala nämndmöten, skriver centerpartister i Region Skåne. I helgens debattsvep diskuteras också behovet av miljardinvesteringar i VA-systemen, massrivningar av lekplatser och vad Metoo egentligen har lett till.

"VA-systemen behöver 23 nya miljarder per år"

(14/2) Att vrida på kranen och få rent dricksvatten är något som vi i Sverige tar för givet. Men trots att vi har stor tillgång till vatten har delar av landet de senaste åren upplevt allt ifrån översvämningar, vattenbrist och för låg kapacitet i vattenverken. Investeringsbehovet i VA-systemen i Sverige uppgår till 23 miljarder kronor varje år, skriver Kenneth Nilsson och Pär Dalhielm på NCC och Svenskt Vatten.
Läs hela artikeln på Dagens Industri (öppnas i ny flik)

"Reformera strandskyddet"

(13/2) Gävleborg är ett län med fantastisk natur. Vi har berg och dalar, skog och ängar och framförallt en uppsjö av insjöar, älvar, åar och en kustremsa som sträcker sig längs hela vårt län. Dessa tillgångar ska vi värna och framhäva för att skapa så attraktiva livsmiljöer som möjligt för oss som bor här och så att fler väljer att leva och bo i Gävleborg, skriver Moderaterna.
Läs hela artikeln på Gefle Dagblad (öppnas i ny flik)

Håll koll på

12.00

Arbetsförmedlingen publicerar veckostatistik om arbetssökande, lediga platser och varsel.

13.00

SNS arrangerar digitalt seminarium om hur coronarestriktionerna har upplevts och följts i Sverige.

Övrigt i flödet