Debattsvepet 12 feb

Regionerna kommer göra sitt yttersta för att leva upp till sin roll i vaccinationsprocessen. Nu måste regeringen också uppfylla sin del av överenskommelsen och omedelbart starta den omfattande informationskampanj som Sverige behöver, skriver politiker från elva av landets regioner. I dagens debattsvep diskuteras också åtgärder mot arbetslösheten, vaccinering av papperslösa och en solcellspark i Helsingborg.

"Så kan vi arbeta för att minska långvarig ungdomsarbetslöshet"

Den oroande utvecklingen på arbetsmarknaden innebär att många unga riskerar att hamna i långvarig arbetslöshet. Samtidigt har den viktiga samverkan som byggts upp mellan Arbetsförmedlingen och kommunerna försämrats. Det skriver MUCF:s generaldirektör Lena Nyberg som ger förslag på metoder och arbetssätt som tidigare varit framgångsrika för att minska ungdomsarbetslösheten.
Läs hela artikeln på Dagens Samhälle

"M:s utspel om papperslösa riskerar skada folkhälsan"

Flera ledande moderater har kritiserat Folkhälsomyndighetens beslut att prioritera samhällets mest utsatta i vaccineringen – Ulf Kristersson har påstått att det är en ”farlig väg att vandra”. Vi som arbetar med att ge vård till bland annat papperslösa kan upplysa Moderaterna om att det är en betydligt större fara för samhället att inte prioritera de mest utsatta människorna, skriver Thomas Avén, Agmall Sarwari och Klas Ytterbrink Nordenskiöld från Läkare i världen.
Läs hela artikeln på Expressen (öppnas i ny flik)

Håll koll på

09.00

Afa-försäkring arrangerar digitalt seminarium om regeringens nya arbetsmiljöstrategi för de kommande åren. Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark presenterar huvuddragen.

14.00

Partiledarsamtal om coronapandemin.

Övrigt i flödet