Debattsvepet 18 jan

Skolans byråkrati och detaljstyrning från politiker debatteras denna måndag. Till morgonens och helgens debattområden hör också friskolornas villkor, den offentliga sektorns styrning, behov av stöd till restaurangbranschen och flera invandringsfrågor.

Politikerna är skolans verkliga problembarn

Varje gång jag försöker lösa en konflikt uppstår ett merjobb för mig. Jag ringer föräldrar, skriver incidentrapporter och agerar ordningsvakt i största allmänhet. (Sön 17/1) Vet ni vad, politiker? De stökiga barnen är inte problemet. Ni är. Sluta dra undan mattan för dem. Sluta ta pengar från deras utbildning. Det kostar att bedriva en god skola, skriver läraren Alexander Skytte. (Sön 17/1)
Läs hela artikeln på Expressen (öppnas i ny flik)

Be om ursäkt, finansministern!

Som förtroendevald politiker har jag under krisen träffat massvis av fantastiska entreprenörer i krogbranschen. De är förtvivlade över restriktioner som dödar deras företag. Det går knappt att överblicka vad som kan hända om den socialdemokratiska regeringen fortsätter på den inslagna vägen, skriver oppositionsrådet Torbjörn Tegnhammar (M) i Malmö. (sön 17/1)
Läs hela artikeln på Kvällsposten (öppnas i ny flik)

Livsviktigt att söka vård för cancersymtom trots pandemin

Cancervården i Sverige riskerar att råka ut för en rejäl puckel framöver då många med cancersymptom låter bli att söka vård på grund av coronapandemin. Oron är stor hos regionpolitiker kring hur cancervården ska klaras framåt. Nu måste Folkhälsomyndigheten och Sveriges kommuner och regioner ta sitt ansvar och informera allmänheten om att symptom på cancer inte ska ignoreras, skriver bland andra Margareta Haag, ordförande Nätverket mot cancer.
Läs hela artikeln på Göteborgs-Posten (öppnas i ny flik)

Håll koll på