Debattsvepet 20 nov

De nordiska länderna ska samarbeta vid akut kris, skriver försvarsministrarna. Satsa på nya stambanor, kräver Jonas Sjöstedt ihop med Västsvenska Handelskammaren. Vänsterpartiet har lösningarna mot gängvåldet. Och så får regionernas ambulansflyg hård kritik. 

”Längs järnvägen växer jobben fram”

Sverige behöver mer järnväg och det så fort som möjligt. På sikt kan nya stambanor skapa en gemensam arbetsmarknad, med stora effekter på sysselsättning och ekonomisk utveckling i hela södra Sverige, skriver Jonas Sjöstedt partiledare för Vänsterpartiet och Johan Trouvé, vd för Västsvenska Handelskammaren.
Läs hela artikeln på Dagens Samhälle

”Barnkonventionen får inte bli hinder för barns religion”

Vid årsskiftet blir barnkonventionen svensk lag. Vi ser stora utmaningar när konventionens regler konkret ska tolkas. Vi uppmanar därför riksdag och regering att tydliggöra vad konventionens artikel 14 konkret innebär både för rätten till tro och för rätten att inte tro. Vi erbjuder nu vår expertis till lagstiftare, myndigheter och lokalt, skriver Sveriges kristna råd.
Läs hela artikeln på Dagens Nyheter (öppnas i ny flik)

Håll koll på

Kl 9

Debatt om förslag (beslut kl 16), riksdagen.

Kl 9.30

LO-ekonomerna presenterar prognosen Ekonomiska utsikter. Förutom en genomgång av det ekonomiska läget redogör de bland annat för hur LO-medlemmarna påverkas av den ekonomiska politiken i januariavtalet.

Kl 11.45

Inrikesminister Mikael Damberg presenterar nyhet kopplad till 34-punktsprogrammet mot gängbrottsligheten.

Kl 17

Lärarförbundet arrangerar manifestation mot nedskärningar i Stockholms skolor och förskolor.

Övrigt i flödet