Debattsvepet 20 mar

Ni som coronahetsar om att stänga skolorna, glöm inte barnen i våra utsatta områden. Trots att vi kämpar med akuta nödåtgärder bör vi redan nu förbereda oss på liknande situationer i en snar framtid. Jobba hemifrån fälla för utsatta kvinnor och inför alternativ för dem som lever med våldsamma män när coronasmittan bekämpas. Och Klimatkrisen måste räknas in i ­pandemi-åtgärderna.

Det är dags att rocka sockorna på riktigt

Regering, riksdag, regioner, kommuner och myndigheter måste sluta begränsa vår vardag. Det är utmattande för anhöriga att hantera alla kontakter med vård och omsorg, handläggare på försäkringskassan och kommuner och andra myndigheter, som ifrågasätter hjälpbehov, diagnoser och omfattningen av det beviljade stödet, skriver Svenska Downföreningen.
Läs hela artikeln på Dagens Samhälle

Håll koll på

Tid 09.30

Statistik från SCB: Allmänna val, nominerade och valda, 2002-2018. Valda av folket - en studie av social representativitet i folkvalda församlingar

Tid 10

Moderaternas Sverigemöte sker digitalt. Partisekreterare Gunnar Strömmer inleder kl 10; Coronaviruset - företrädare från kommuner och regioner om hanteringen av krisen kl 10.10; Elisabeth Svantesson, ekonomisk-politisk talesperson, om ekonomin i coronakrisens spår, kl 10.35; partiledare Ulf Kristersson talar kl 10.45; Martin Borgs, kommunikationschef och Karin Juhlin, organisationschef, om vägen framöver, kl 11,

Tid 14

Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) håller gemensam pressträff om coronaviruset.

Övrigt i flödet