Debattsvepet 13 mar

Hjälper eller stjälper nätläkarna vården? Debatten fortsätter. Liberalt kommunalråd i Västerås chockas av petningen av Cecilia Wikström som kandidat i EU-valet. Skolverket vill att gymnasiet blir bättre att förbereda eleverna för högskolan. Och så vädjar SKL mfl om att byggtiden för höghastighetsbanan halveras. 

”Är du beredd att anslå extra resurser, Eneroth?”

Med liten påverkan på statsbudgeten kan byggtiden för höghastighetsbanan halveras, det visar beräkningar som Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) har gjort. Det är välkommet att även regeringen öppnar för en översyn av hur höghastighetsbanan ska finansieras så att den snabbare kan bli verklighet, skriver företrädare för SKL, berörda kommuner och regioner.
Läs hela artikeln på Dagens Samhälle

”S bluffade om EU:s ökade makt över svensk välfärd”

Inför toppmötet i Göteborg 2017 varnade vi för konsekvenserna av EU:s sociala pelare. Men S valde att helt förneka problemen. Inför EU-valet vill nu S Europaparti PES gå vidare med ytterligare överstatlighet inom välfärdsområdet. Vi går till val på att låta makten över svensk välfärd vara kvar i Sverige, skriver Ebba Busch Thor, Sara Skyttedal och David Lega (KD).
Läs hela artikeln på Dagens Nyheter (öppnas i ny flik)

"På väg mot likabehandling av alla gifta par?”

Lagstiftningen är till för att skydda föräldrar och barn, inte straffa och kontrollera personer som fått barn på sätt som lagstiftaren inte sanktionerat. Vi behöver en föräldrabalk som fullt ut tar hänsyn till att män kan föda barn, kvinnor kan ge upphov till spermier och att familjer ser olika ut, skriver Sandra Ehne, förbundsordförande RFSL.
Läs hela artikeln på Dagens Samhälle

Håll koll på

Kl 9

Tingsrätten inleder förhandling om bussolyckan vid Sveg i Härjedalen i april 2017, då tre ungdomar omkom, Borås.

Kl 10

Industriarbetsgivarna presenterar årets första ekonomiska prognos, "Avmattning eller farligt nära en lågkonjunktur?"

Kl 10

Vänsterpartiets partisekreterare Aron Etzler presenterar partiets utvärdering av höstens val vid en pressträff.