Debattsvepet 30 sep

Moderaterna varnar för ökade utgifter och ökad statsskuld. Anna Ekström skriver om skärmar i förskolan. Sverigedemokraterna satsar en förskolemiljard. Och i DN ifrågasätts om kunskapsskolan verkligen ger mer kunskap. Det är några ämnen på debattsidorna idag.

”NPF-familjerna går konstant på knäna”

Barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, NPF, och deras familjer har svårt att få adekvat stöd av samhället. Många drabbas av utmattning och sjukskrivning. Situationen för dessa familjer måste upp på den politiska dagordningen, menar Anki Sandberg och Annica Nilsson, Riksförbundet Attention.
Läs hela artikeln på Dagens Samhälle

”Tveksamt om ’kunskapsskolan’ leder till mer kunskaper”

Ju mer vi fokuserat på skolans resultat, desto sämre har det gått. Mycket bottnar i brist på tillit till lärare. De görs ansvariga för resultaten utan att ha möjlighet att med kollegor definiera och problematisera elevernas kunskapsutveckling. Det är dags att se över ”kunskapsskolan” som system, inte bara dess styrdokument, skriver forskarna Magnus Hultén och Christian Lundahl.
Läs hela artikeln på Dagens Nyheter (öppnas i ny flik)

Håll koll på

Idag

Industridagen arrangeras i Sandviken av Industrirådet och besöks av bl.a statsminister Stefan Löfven, näringsminister Ibrahim Baylan och jämställdhetsminister Åsa Lindhagen.

9.00

Socialstyrelsen släpper statistik om amning, 2018.

12.00

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson presenterar en ekonominyhet, Handelshögskolan.

18.00

Lidingö stad röstar om ett eventuellt tiggeriförbud och kan då bli första kommun i Stockholms län att införa ett lokalt tiggeriförbud.

Övrigt i flödet