Debattsvepet 3 feb

Från M i Solna och Växjö hörs idag skarp kritik mot Stefan Löfvens lugn. Flera moderata debattörer inleder veckan med att rikta kritik mot Skolinspektionen. I Södertälje och Malmö efterfrågar s-kommunalråden avskaffat ebo och L i Landskrona och Kristianstad vill ha en flyktingpaus. Dessutom transvård, månggifte, virusforskning och slöjor. 

Löfven bakåtlutad trots totalt jobbfiasko

Trots bidragsberoende, bedrägerier, bombningar, bilbränder och beväpnade barn är regeringen besynnerligt bakåtlutad. Under tiden håller moderatledda kommuner och moderater i opposition emot nedmonteringen av arbetslinjen, skriver de moderata kommunalråden Oliver Rosengren och Lars Rådén.
Läs hela artikeln på Dagens Samhälle

”Släpphänt Skolinspektion håller inte oseriösa borta”

Skolinspektionen kan och ska spela en avgörande roll för att upprätthålla de kontrollmekanismer som säkerställer att oseriösa aktörer hålls borta från skolmarknaden och att alla barn får verktygen att avgöra sin egen framtid. I en ny kartläggning kan Moderata ungdomsförbundet i dag visa att kontrollen inte fungerar, skriver Benjamin Dousa (M).
Läs hela artikeln på Dagens Nyheter (öppnas i ny flik)

”Svensk satsning på forskning om virus kan förändra världen”

1/2 Vi bör öka beredskapen mot vanliga och allvarliga virusinfektioner som inte kan förebyggas eller behandlas. Lika effektiva som läkemedelsföretagen varit i utvecklingen av läkemedel mot hiv och hepatit C, lika ineffektiva har de varit att upptäcka nya angreppspunkter på de många nya virus som sprids, och som kommer att spridas, över världen, skriver 17 virusforskare.
Läs hela artikeln på Dagens Nyheter (öppnas i ny flik)

Håll koll på

9.00

Ungdomens riksdag med 349 gymnasieelever från hela landet. Riksdagen, Stockholm.

12.00

Stockholms Handelskammare arrangerar seminarium om den nya hamnen i Nynäshamn, Stockholm Norvik hamn, som öppnar i maj. Ljusgården, Brunnsgatan 2, Stockholm.

Övrigt i flödet