Debattsvepet 11 mar

Många skriver idag om omhändertagna barn och deras rättigheter, däribland Nyamko Sabuni och Juno Blom, Liberalerna, som lägger fram förslag. Annat som debatteras är coronaviruset och narkotikautredningen. Och så meddelar KD och M att partiledarna åker på gemensam Sverigeturné. 

Hon fick inte fylla fyra

Barnets rätt till trygghet, omvårdnad och kärlek måste alltid sättas främst. Om inte föräldrarna förmår att göra detta så är det politikers och myndigheters ansvar, skriver Nyamko Sabuni och Juno Blom (L) och presenterar fem förslag.
Läs hela artikeln på Dagens Samhälle

Familjehem som tar emot spädbarn bör kunna få vårdnaden tidigare

Vi är många som med sorg och upprördhet har tagit del av den oerhörda tragedin med den treåriga flickan som fick sätta livet till när socialtjänst och rättsväsende inte hade förmåga att skydda henne. Jag föreslår att vi inför en "spädbarnsregel" för att förhindra att barn rycks upp från sina anknytningspersoner, skriver Jenny Hagberg, familjerättssekreterare och jurist.
Läs hela artikeln på Göteborgs-Posten (öppnas i ny flik)

Håll koll på

9.00

Socialstyrelsen släpper statistik om dödsfall till följd av läkemedels- och narkotikaförgiftningar, 2018, kl 9.

9.30

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson och Camilla Waltersson Grönvall, partiets socialpolitiska talesperson, håller pressträff om barns rätt i förhållande till föräldrars intresse. Stockholm.

9.30

Landsbygdsminister Jennie Nilsson deltar i nationella Skogsprogrammets kunskapsseminarium "Mångbruk - hur kan vi öka användningen av samma skog till flera verksamheter?". Umeå.

10.30

Finansmarknadsminister Per Bolund sammankallar Finansinspektionen, Riksbanken och Riksgälden för ett extrainsatt möte i Finansiella stabilitetsrådet. Efter mötet håller Bolund en pressträff. Stockholm.

Under dagen

Statsminister Stefan Löfven träffar under onsdagen näringslivsorganisationer för att diskutera coronakrisen.

Övrigt i flödet