Debattsvepet 9 feb

Kritiken mot regionernas vaccinarbete är helt fel. Vi vaccinerar så fort vi får vaccin. Hittills är det läkemedelsbolagen som sinkar jobbet, menar Anders Knape, ordförande för Sveriges Kommuner och Regioner. Andra ämnen som tas upp i dagens debattflöde är skolans finansiering, anklagelser om valfusk, elbrist och höghastighetståg.

LF: Staten behöver säkra finansieringen av skolan

Sveriges kommuner sparar på skolan. När vi frågar våra lokalavdelningar är det en allt större andel som anger att de ekonomiska resurserna till skolorna i kommunen inte är tillräckliga för att möta utbildningens mål. Det är alarmerande. Sverige kan inte spara sig till en framtid som stark kunskapsnation, skriver Lärarförbundets förbundsordförande Johanna Jaara Åstrand.
Läs hela artikeln på Dagens Samhälle

Prata med oss, Löfven – annars går vi till M

Arbetskraftsinvandring bidrar till vårt lands utveckling. Människor från andra delar av världen kan fylla luckor på den svenska arbetsmarknaden och samtidigt förbättra sina livsvillkor. Men det förutsätter att regelverken fungerar. Det regelverk som Reinfeldt-regeringen och MP införde 2008 har tyvärr lett till en helt annan situation, vilket Vänsterpartiet och fackföreningsrörelsen förutsåg redan då. skriver Christina Höj Larsen (V) och Ali Esbati (V).
Läs hela artikeln på Aftonbladet (öppnas i ny flik)

Håll koll på

08.30

DIGITALT. Medieinstitutet Fojo lanserar antologin "Det nya normala — ett hot mot demokratin" vid ett digitalt seminarium. Om utsattheten för hat, hot och andra former av påverkan under arbete i Sverige. Utredare och experter ger en bild av förövarens syfte och många ansikten.

13.00

STOCKHOLM. Interpellationsdebatter i riksdagen med näringsminister Ibrahim Baylan (S), socialminister Lena Hallengren (S), finansminister Magdalena Andersson (S), statsrådet Per Bolund (MP), statsrådet Ardalan Shekarabi (S), infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) samt arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S).

13.30

SVALÖV. Svalöv kommun inviger coronasäkrad träffbänk. Bänken kommer att placeras i söderläge mellan kommunhuset och vårdcentralen i centrala Svalöv. Seniorer och äldre, anhöriga till någon som är långvarigt sjuk, äldre eller som har ett funktionshinder deltar.

14.00

DIGITALT: IFAU arrangerar digitalt seminarium om coronapandemins betydelse för barn och unga.

14.00

DIGITALT. Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap ger samlad information om läget när det gäller covid-19.

Övrigt i flödet