Debattsvepet 14 maj

Mer investeringar krävs i Sverige, när världsekonomin bromsar in, anser Liberalerna. Övrigt i dagens debatt: Sveriges Arbetsterapeuter kräver att rehabilitering prioriteras. Uppåkra bör betraktas som nationell angelägenhet, enligt kommunalråd i Lund och Staffanstorp. KD hävdar att personer med funktionsnedsättning förvägras ett värdigt liv. Kommunal vill att medlemmarna ska få sommarsemester. 

Staten behöver ta ansvar för ”Nordens Pompeji”

Det arkeologiska fyndområdet i Uppåkra har alla förutsättningar att bli ett centrum för forskare och studenter, men också ett turistmål av högsta rang för både svenska och utländska besökare. Ändå är de statliga satsningarna på Uppåkra minimala, skriver Philip Sandberg (L) kso i Lunds kommun och Christian Sonesson (M) kso i Staffanstorps kommun.
Läs hela artikeln på Dagens Samhälle

"Så stärker vi krisberedskapen för Göteborgs livsmedelsförsörjning"

Coronakrisen har fått många att oroa sig över sårbarheten i livsmedelsförsörjningen och för att vi inte är tillräckligt rustade för kriser. Vi vill att Göteborg nu satsar stort på att bli mer självförsörjande, genom att utöka stadens odlingsmark, säkra vattentillgång och stärka kompetensen, skriver kommunalrådet Karin Pleijel och riksdagsledamoten Maria Gardfjell från Miljöpartiet.
Läs hela artikeln på Göteborgs-Posten (öppnas i ny flik)

Håll koll på

10.00

Ekonomistyrningsverket publicerar en uppdatering av de scenarier som presenterades i prognosen den 24 mars.

10.00

Länsstyrelsen i Stockholms län, Stockholms stad och Region Stockholm har pressträff om coronakrisens påverkan på näringsliv, ekonomi och arbetsmarknad. Landshövding Sven-Erik Österberg, finansborgarråd Anna König Jerlmyr samt finansregionråd Irene Svenonius medverkar.

10.30

EU-kommissionen i Sverige arrangerar webbinarium om EU och demokratin i coronakrisen. Riksdagens talman Andreas Norlén och Göran von Sydow från Sieps medverkar.

14.00

Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap ger samlad information om covid-19.