Debattsvepet 12 nov

Bättre skydd av de äldre är nyckeln till att minimera dödssiffrorna under hösten och vintern skriver forskare. Utsatta riskgrupper, strandskydd, elområdesindelningen, städupphandling, kvinnojourer och Joe Bidens klimatpolitik är andra ämnen som tas upp på dagens debattsidor.

Regeringen har låtit de utsatta riskgrupperna lida för länge

Senfärdighet, bollande mellan ministrar och otydliga besked. Så kan regeringens agerande i frågan om ersättning till riskgrupper beskrivas. Regeringens åtgärder tycks alltid ske under galgen. Kvar står människor i riskgrupper med otydliga eller inga besked om sin nära framtid, och en stor oro över den egna ekonomin, skriver Maria Malmer Stenergard (M) och Camilla Waltersson Grönvall (M)
Läs hela artikeln på Göteborgs-Posten (öppnas i ny flik)

Rör inte kvinnojourerna

Kvinnojourernas verksamhet är hotad av politiker och byråkrater som menar att jourernas verksamhet är något som bör upphandlas på marknaden. Det är en utveckling som måste stoppas. Jourerna ska ha en långsiktig och trygg finansiering, skriver vänsterpartisterna Clara ­Lindblom och Alexandra ­Mattsson Åkerström.
Läs hela artikeln på Dagens Etc (öppnas i ny flik)

Håll koll på

14.00

SOLNA. Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap ger samlad information om läget när det gäller covid-19, och svarar på frågor,

14.00

STOCKHOLM. Lungcancerföreningen möter socialminister Lena Hallengren i en debatt om att tusentals lungcancerfall missas under coronapandemin.

14.00

STOCKHOLM. Riksdagens frågestund där statsminister Stefan Löfven (S) svarar på frågor från riksdagsledamöterna.

Övrigt i flödet