Debattsvepet 5 nov

Försäkringskassan vill få större befogenheter att utreda missbruk mot socialförsäkringen. Oppositionsrådet i Sollentuna ifrågasätter att kommuner gör stora överskott samtidigt som de fått stora statsbidrag under pandemin. Brommaflyget, coronarehabilitering och äldreomsorg är andra ämnen i debatten.

”Låt oss göra skillnad i covidpatienternas liv”

Regeringens uppdrag till Socialstyrelsen gällande rehabiliteringsinsatser för personer som lider av långvariga komplikationer efter covid-19 är betydande och viktig, men mer måste till. För patienternas skull, men också för att de som arbetar i primärvården ska få en hållbar arbetssituation. Det skriver flera företrädare för centrala professioner i den rehabilitering som patienterna behöver.
Läs hela artikeln på Dagens Samhälle

"Sluta med kompetensutvisningar tills lagarna har ändrats"

Reglerna för människor med tillstånd att arbeta i Sverige är uppbyggda på så sätt att små byråkratiska misstag kan leda till att människor med efterfrågade kunskaper på arbetsmarknaden utvisas från Sverige. Vi tycker att det är orimligt att människor som gjort rätt för sig, arbetat, betalat skatt och skapat sig ett nytt liv i vårt land blir utvisade på grund av bisarra regler, skriver Robert Hannah (L) och Kjell Björkqvist (L).
Läs hela artikeln på Göteborgs-Posten (öppnas i ny flik)

Håll koll på

12.00

Ledarna arrangerar ett digitalt seminarium om hur Sverige når upp till visionen om världens bästa äldreomsorg

13.00

Malmö stad presenterar resultatet av årets räkning av hemlösa i kommunen samt en analys av bakomliggande orsaker.

14.00

Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap ger samlad information om läget när det gäller covid-19.

Övrigt i flödet