Debattsvepet 9 okt

Förslaget om förbud mot nya familjedaghem är ett hårt slag i ansiktet på alla föräldrar som oroas över stora barngrupper i förskolan, skriver Christian Carlsson. Bröstcancerförbundet föreslår fyra åtgärder som kan motverka den nuvarande bristen på bröstradiologer. Elever med läs- och skrivsvårigheter måste ha rätt att använda hjälpmedel även när de skriver nationellt prov, menar Roger Haddad. Detta och mer i dagens Debattsvep.

”Bristen på bröstradiologer hindrar en bättre cancervård”

86 procent av Sveriges mammografienheter har akut brist på bröstradiologer. I stället för att lägga mer tid och resurser på att förbättra screeningen för bröstcancer har landets bröstradiologer fullt upp med att hinna med den mammografiscreening som krävs enligt lag, skriver Bröstcancerförbundets ordförande Susanne Dieroff Hay tillsammans med flera läkare och forskare.
Läs hela artikeln på Dagens Samhälle

SD: ”Vi sträcker ut en hand när regeringen vänder ryggen till”

Sverigedemokraterna är det parti som gör mest för att möjliggöra för människor att delta på lika villkor. Vi har stått upp mot försämringen av assistansersättningen nationellt och vi har stått upp mot försämringar av välfärden för funktionsnedsatta lokalt och regionalt, skriver partiets funktionshinderpolitiska talesperson Carina Ståhl Herrstedt och gruppledare i Region Stockholm Gabriel Kroon.
Läs hela artikeln på Dagens Samhälle

Håll koll på

09.00

EU-nämnden sammanträder.

9.30

Region Blekinge håller pressträff med anledning av covid-19. Smittskyddsläkare Bengt Wittesjö informerar om vilka förhållningsregler som ska gälla i Blekinge i samband med så kallad familjekarantän.

10.00

SCB arrangerar digitalt en demokratidag med syftet att belysa demokratin och dess utveckling utifrån olika perspektiv.

11.00

Dom mot en chef på ett skånskt behandlingshem som åtalats efter en 20-årig kvinnas död i polisarresten.

Övrigt i flödet