Debattsvepet 11 sep

Den ekonomiska krisen riskerar att bli en kunskapskris om inget görs snabbt. Men kommunernas möjlighet att själva agera är beskuren, skriver Lärarförbundets ordförande Johanna Jaara Åstrand. Sverige behöver ett beredskapslager av fryst blodplasma för att ligga i framkant vid en eventuell andra våg av Covid-19, skriver den moderata riksdagsledamoten Alexandra Anstrell och Socialdemokraterna lät M, KD och SD kidnappa migrationskommitténs arbete, skriver Christina Höj Larsen (V).

"Örebros nybyggda hyresrätter billigare tack vare investeringsstödet"

De senaste åren har över 500 hyreslägenhet färdigställts med investeringsstödet, mer än var femte hyresrätt har byggts på ett sätt så att fler har råd att efterfråga bostaden. Kommunledningen har på olika sätt under flera år, arbetat för att använda de verktyg som finns för en kommun att hålla hyreskostnaderna nere i nyproduktion, skriver Ullis Sandberg, kommunalråd Örebro (S).
Läs hela artikeln på Nerikes Allehanda (öppnas i ny flik)

Håll koll på

9.00

Interpellationsdebatter med miljö- och klimatminister Isabella Lövin (MP), statsrådet Åsa Lindhagen (MP) och kultur- och demokratiminister Amanda Lind (MP).

9.30

Statistiska Centralbyrån publicerar Sveriges ekonomi - statistiskt perspektiv, andra kvartalet.

10.00

Liberalernas Partiledare Nyamko Sabuni och Johan Pehrson, rättspolitisk talesperson, presenterar satsningar på rättsväsendet och utsatta områden. De presentera satsningar på rättsväsendet samt på ett förortslyft för en stärkt integration.

Övrigt i flödet