Debattsvepet 15 dec

Städer och regioner i EU och Storbritannien måste arbeta sida vid sida för att hitta sätt att jämna ut och mildra effekterna av brexit, skriver Europeiska regionkommitténs ordförande Apostolos Tzitzikostas och Londons borgmästare Sadiq Khan i Dagens Samhälle. Liberala regionpolitiker kräver svar från regeringen om pandemiersättning till regionerna.  Och ordförandena för fem fackförbund inom vården vädjar till svenska folket att stanna hemma för att hejda smittspridningen.

 

"Kommuner kan bli brobyggare mellan Storbritannien och EU"

Det kommer att ta många år att förstå vilka konsekvenser brexit kommer att få. Städer och regioner i Storbritannien och i EU kommer dock att behöva arbeta sida vid sida för att hitta sätt att jämna ut och mildra effekterna i våra respektive samhällen, skriver Europeiska regionkommitténs ordförande Apostolos Tzitzikostas och Londons borgmästare Sadiq Khan.
Läs hela artikeln på Dagens Samhälle

"Vore det inte bättre om det offentliga Sverige höll ihop?"

Vårt land har drabbats av betydligt högre dödstal än andra länder och det finns anledning till rannsakan. Det är viktigt att ansvarsfördelningen mellan stat, regioner och kommuner tydliggörs. Det skriver Karolinska Universitetssjukhusets ordförande Håkan Sörman, som anser att staten lägger en alltför stor del av ansvaret på regioner och kommuner.
Läs hela artikeln på Dagens Samhälle

Håll koll på

08.15

Utbildningsminister Anna Ekström håller digital pressträff om ett beslut gällande covid-19 och skolan, inför vårterminen. Skolverkets generaldirektör Peter Fredriksson deltar också.

13.00

Västra Götalandsregionen arrangerar digital pressträff för att ge en aktuell bild av läget kring covid-19.

14.00

Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni håller ett digitalt jultal. Liberalerna, klockan 14:00

I dag

Coronakommissionen som tillsattes i somras för att utvärdera de åtgärder som vidtagits för att begränsa spridningen av covid-19 överlämnar sitt första delbetänkande till regeringen som handlar om hur smittan kom in på äldreboenden.

Övrigt i flödet