Debattsvepet 13 aug

Kommuner öppnar loppisar, kaféer och cykelverkstäder och konkurrerar med oss i de sociala kooperativen, skriver branschorganisation för sociala företag. Annat i debatten: Göteborg vill införa fler ordningsvakter, men får nej av polisen, Ebba Busch Thor nattvandrar i Uppsala och kräver tryggare städer, S-kvinnor vill klassa pornografi som hets mot folkgrupp och så vill Riksidrottsförbundet se fler idrottsytor för barn.  

Regeringen måste lämna besked om Arlanda

Regeringens brist på besked om Arlanda flygplats framtid riskerar att ha en negativ påverkan på tillgängligheten såväl i Stockholm som runt om i landet. Arlanda behöver utvecklas för att kunna bli en hållbar flygplats med fungerande infrastruktur, skriver Transportföretagens Fredrik Kämpfe.
Läs hela artikeln på Dagens Samhälle

”Kommunal dumpning slår sönder den sociala ekonomin”

Vi i de sociala kooperativen har i många år varit inriktade på att driva näringsverksamheter som kan utföras utan krav på formell utbildning. Men när kommunerna nu i snabb takt öppnar liknande verksamheter, gör de det med ekonomiska förutsättningar som andra företagare aldrig kommer nära, skriver företrädare för branschorganisationen Certasf.
Läs hela artikeln på Dagens Nyheter (öppnas i ny flik)

Håll koll på