Debattsvepet 6 okt

Krys nya vårdcentraler kan slå ut traditionella vårdcentraler, skriver företrädare för bland annat annan privat primärvård i Stockholm. Moderaterna presenterar sin budgetmotion. Upphandling, skola och Estonia är andra ämnen i debatten.

”Upphandla cirkulärt – om klimatmålen ska klaras”

Coronapandemin har tydligt visat hur sårbart vårt samhälle är. När vi blickar framåt bör vi göra det med insikten att klimatkrisen är ett ännu större hot. Offentlig upphandling omsätter nästan en femtedel av svensk BNP och är därmed ett kraftigt verktyg för att ställa om vårt samhälle i resurseffektiv riktning, skriver företrädare för Circular Sweden.
Läs hela artikeln på Dagens Samhälle

”Vi vill ha en krisbuffert i stället för budgetslöseri”

Moderaterna säger nej till regeringens budget och 105 miljarder långa önskelista. Det är ett historiskt slöseri vars enda tydliga syfte är att hålla ihop januarisamarbetet. I dag presenterar vi ett samlat politiskt alternativ med större resurser till rättsväsendet, en politik som minskar arbetslösheten och en krisbuffert för tuffare tider, skriver Ulf Kristersson (M) och Elisabeth Svantesson (M). Dela på Facebook
Läs hela artikeln på Dagens Nyheter (öppnas i ny flik)

Håll koll på

9.30

Vänsterpartiets ekonomisk-politiska talesperson Ulla Andersson presenterar partiets höstbudgetmotion

10.00

Medieakademin presenterar digitalt årets Maktbarometer.

10.30

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson och ekonomisk-politiska talesperson Elisabeth Svantesson presenterar partiets höstbudgetmotion.

11.45

Nobelpriset i fysik tillkännages.

14.00

Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap ger samlad information om läget när det gäller covid-19.