Debattsvepet 10 sep

Statsminister Stefan Löfven (S) skriver om förutsättningarna för riksdagen att långsiktigt ta sig  an samhällsproblemen. Andra ämnen som engagerar dagens debattörer är bland annat finanspolitiken, skolan och vårdkrisen.

Rusta Sverige för sämre tider, Andersson

Det finns en risk att vi får en budget som mer svarar mot de fyra januaripartiernas interna behov än Sveriges betydande reformbehov. Jag är därför bekymrad över att budgetreformerna kommer att brista i träffsäkerhet, skriver Kristdemokraternas ekonomisk-politiske talesperson Jakob Forssmed.
Läs hela artikeln på Dagens Samhälle

”Finns det några modiga politiker här?

Vårdförbundet söker efter modiga politiker som vågar prioritera vårdens nyckelgrupper så att vi kan korta vårdköerna och långsiktigt säkra vårdens kvalitet. Ta lärdom av Norge, som från och med juli i år garanterar sjuksköterskor med tio år eller mer i yrket, minst 500 000 kronor i årslön, skriver Jenny Olsson, ordförande Vårdförbundet Västerbotten
Läs hela artikeln på Norran (öppnas i ny flik)

Håll koll på

14.00

Stockholm: Riksdagen öppnar, riksmötet 2019/20. Kungen öppnar riksdagen på begäran av talmannen.

11.00

Stockholm: Den allmänna motionstiden där riksdagsledamöter får lämna motioner om alla frågor som riksdagen kan besluta om. Pågår fram till den 3 oktober.