Debattsvepet 24 jun

Hur nära är den praktik som vi har sett i Sverige under denna pandemi det som kallas eutanasi? Det frågar representanter för Sveriges kristna råd på DN Debatt. Även i övrigt är det mycket coronarelaterade debattartiklar i morgonens debattsvep 

OBS! Under juni utkommer Debattsvepet fyra gånger per vecka, måndag-torsdag. Det sista Debattsvepet före  sommaruppehållet publiceras därmed torsdag 25 juni. Svepet återkommer sedan i augusti.

Vi smittades av coronaviruset men nekades testning

Vi blev smittade av coronaviruset i april då vi arbetade i undermålig utrustning med covid-19-patienter. Trots det fick vi inte testa oss. Arbetsgivarna har misslyckats med att tillhandahålla rätt skyddsutrustning men också genom att vägra testa personal. Och situationen har inte förbättrats, skriver bland andra Marianne Bromberg, specialistundersköterska Backa Hus äldreboende
Läs hela artikeln på Göteborgs-Posten (öppnas i ny flik)

Håll koll på

9.00

Konjunkturinstitutet: Konjunkturbarometern hushåll, juni, samt extrafrågor företag och hushåll med anledning av covid-19-pandemin.

13.00

Statsepidemiolog Anders Tegnell sommar pratar i SR:s P1

Övrigt i flödet

”Uppenbar risk för förstatligande”

SKR:s ordförande Anders Knape ser risker för att coronakrisen leder till förhastade beslut om att kommunsektorn ska lämna över vården, skolan eller omsorgen till staten. Han kräver besked om större statsbidrag för nästa år direkt efter sommaren för att undvika att kommuner gör neddragningar och spär på samhällskrisen.
Läs hela artikeln på Dagens Samhälle