Debattsvepet 13 mar

Regeringen måste anta en bostadspolitik värd namnet, skriver HSB. Andra ämnen som debatteras i dag är fallet med den treåriga flickan "Lilla hjärtat", coronasmittan, självmord, rut-avdrag och nattåg.

HSB: Dags för en bostadspolitik värd namnet, Löfven!

Regeringens bostadspolitik får bottenbetyg av väljarna: nio av tio upplever inte att regeringen har gjort något för att lösa bostadsbristen det senaste året. Nu måste statsminister Stefan Löfven (S) presentera en sammanhållen bostadspolitik värd namnet, skriver Anders Lago, förbundsordförande HSB.
Läs hela artikeln på Dagens Samhälle

Lokala handlingsplaner krävs för att minska antalet självmord

Självmorden utgör ett folkhälsoproblem som inte längre kan sopas under mattan. Lokala handlingsplaner – som saknas i nio av länets kommuner – är en helt nödvändig förutsättning för att Sverige ska sluta vara ett land där 1 500 medmänniskor årligen hamnar i ett sådant lidande att de avslutar sina liv. Det skriver Rickard Bracken, generalsekreterare Suicide Zero.
Läs hela artikeln på Västerbottens-Kuriren (öppnas i ny flik)

Nattågsresandet måste bli mycket bättre

Varken Norge eller Sverige prioriterar järnvägen på en nivå som kan jämföras med de mer framgångsrika europeiska järnvägsländerna. Eftersläpet i underhållet av det nationella bannätet gör att det kommer ta flera decennier att knyta Norden till utbyggnaden av ett modernt intereuropeiskt järnvägsnät. Det skriver Christer Wilhelmsson, ordförande Svenska Järnvägsfrämjandet, och Gunnar A Kajander, vice ordförande Norske For Jernbane.
Läs hela artikeln på Norran (öppnas i ny flik)

Håll koll på

8.30

Stockholm. Tankesmedjan Fores arrangerar seminarium med det klimatpolitiska rådet som presentera sin bedömning av regeringens klimathandlingsplan.

9.30

Stockholm. Statistiska centralbyrån håller seminarium om Sveriges ekonomi och inkomstskillnaderna.

12.00

Stockholm. Unizon arrangerar en manifestation med anledning av det tragiska dödsfallet med en treårig flicka i Norrköping. Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni och Anders W Jonsson (C) talar.

15.00

Stockholm. Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) möter representanter för flygbranschen för att få en lägesrapport över hur coronaviruset påverkar luftfarten.

Lördag

Ekots lördagsintervju med justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S).

Övrigt i flödet