Debattsvepet 15 jan

Socialminister Lena Hallengren (S) tänker lägga fram förslag för att stoppa gräddfilerna i vården. 14 vd:ar på energibolag kräver en ny effektöverenskommelse. M slår ett slag för att rädda kärnkraften. Extremism och onödig dokumentation i skolan är andra ämnen som diskuteras i dag onsdag. 

Hallengren: "Sjukförsäkringar hot mot en jämlik vård"

Nu tar vi fram förslag för att stoppa gräddfilerna. I morgon ges Myndigheten för vård- och omsorgsanalys ett uppdrag som handlar om att utifrån dagens kunskap undersöka och beskriva riskerna för att försäkringspatienter ges företräde och att behovsprincipen rundas. Vi kommer därefter under mandatperioden att lägga förslag på riksdagens bord, skriver socialminister Lena Hallengren.
Läs hela artikeln på Aftonbladet (öppnas i ny flik)

”Därför behöver Arlanda en tredje parallell bana”

Arlanda har tre rullbanor, varav två parallella. Arlandas trafik är koncentrerad till morgon och kväll, och då slår kapaciteten i taket. Dessutom behöver Arlanda hantera både snabba och långsamma flygplanstyper, till skillnad från andra storflygplatser. Därför kommer två parallella banor inte att vara tillräckligt, anser Swedavias Jonas Abrahamsson.
Läs hela artikeln på Dagens Industri (öppnas i ny flik)

Håll koll på

Kl 8

Stockholms stad inför Sveriges första miljözon för lätt trafik på Hornsgatan.

KL 9

Partiledardebatt i riksdagen.

Kl 10

Socialstyrelsen publicerar nya nationella riktlinjer för strokevården.