Debattsvepet 15 apr

Regeringen uppdaterar kömiljarden, Muf-ordföranden Benjamin Dousa varnar för en etnifierad underklass, friskolelärare riskerar repressalier om de kritiserar sina arbetsgivare offentligt och kvinnor med funktionsnedsättning lever oftare i ekonomisk utsatthet. Det är några av ämnena som är på tapeten i måndagens och helgens debattsvep. Andra ämnen som engagerar debattörerna är mäns våld mot kvinnor, EU och snabbspår. 

Yttrandefrihet gäller inte för friskolelärarna

Lärare som kritiserar skolkoncernerna där de är anställda riskerar att straffas av sina arbetsgivare, trots att det är förbjudet enligt lag. Meddelarskyddet ska gälla alla anställda inom offentligt finansierad verksamhet oavsett huvudman, skriver Tor Nitzelius, tidigare förbundsjurist vid Lärarförbundet, och Sten Svensson, tidigare chefredaktör för Lärarnas Tidning.
Läs hela artikeln på Dagens Samhälle

Sämre villkor för kvinnor med funktionsnedsättning

Kvinnor med funktionsnedsättning behöver synliggöras mer inom funktionshinders- och jämställdhetspolitiken. Det visar en ny kartläggning från Jämställdhetsmyndigheten och Myndigheten för delaktighet, skriver Lena Ag, generaldirektör för Jämställdhetsmyndigheten, och Malin Ekman Aldén, generaldirektör för Myndigheten för delaktighet.
Läs hela artikeln på Dagens Samhälle

Håll koll på

10.00

Socialstyrelsen publicerar en studie om läkemedel som riskerar att orsaka en ovanlig - men livshotande - rubbning i hjärtrytmen hos äldre personer, så kallad hjärtarytmi.

Myndigheten för delaktighet tillsammans med Jämställdhetsmyndigheten publicerar kartläggning av utmaningarna för att nå ekonomisk jämställdhet när det gäller kvinnor med funktionsnedsättning.