Debattsvepet 11 feb

Chefer på Kry och Doktor.se oroar sig för att Västra Götalandsregionen vill sluta betala för nätläkarbesök. Sjukvårdsrådgivningen 1177 bör bantas, anser ordförande i distriktsläkarförening. Regeringens handlingsplan mot korruption borde innehålla handling, tycker Transparency International. Anklagelser mot Internationella Engelska skolan upprör grundaren Barbara Bergström.

”Anklagelserna mot våra skolor gör mig äkta upprörd”

Den upprördhet jag känner inför de anklagelser som riktas mot Internationella engelska skolan är inte hånfull utan äkta. Våra medarbetare är inte mindre hängivna sin uppgift än personal i kommunala skolor. Jag känner stort behov att försvara dem när de utsätts för så orättvisa anklagelser som i den ensidiga debatten de senaste månaderna, skriver Barbara Bergström, grundare av Internationella engelska skolan.
Läs hela artikeln på Expressen (öppnas i ny flik)

”Så kan regeringen ta större ansvar för styrning av vården”

Coronapandemin har blottlagt problemen. Det är nu nödvändigt att regeringen äntligen tar frågan på allvar. Ett fullständigt förstatligande av hälso- och sjukvården är inte realistiskt. Lösningen ligger i centralisering i form av ökad statlig styrning på vissa områden och decentralisering i form av stärkta professioner med ökat handlingsutrymme på lokal nivå, skriver forskaren Louise Bringselius.
Läs hela artikeln på Dagens Nyheter (öppnas i ny flik)

Håll koll på

13.00

SOS Alarm arrangerar 112-dagen digitalt på temat långsiktig återhämtning och anpassning. Medverkande: inrikesminister Mikael Damberg, Christer Janson från Folkhälsomyndigheten och Camilla Hedquist från Krisinformation.se.

13.00

Helsingborgs stad och Ikea Sverige håller digital pressträff om samarbetet inför och under den internationella stadsmässan H22 City Expo.

14.00

Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap ger samlad information om läget när det gäller covid-19.

Övrigt i flödet