Debattsvepet 17 jun

Med regeringens strategi för coronatestning missas symtomfria smittbärare, varnar professorer. Oppositionsråd i Göteborg är kritiskt mot aviserad ändring av ebo-lagen. Övriga ämnen i dagens debatt är energieffektivisering, vad som händer när krispaketen löper ut och läget i äldreomsorgen. 

Debattsvepet tar nu paus och återkommer måndag den 22 juni. Sista debattsvepet före sommaruppehållet publiceras den 25 juni.

"Okontrollerad inflyttning till förorter ökar segregeringen"

Ebo-lagen ska ändras. så att icke-valda tjänstemän på länsstyrelsen ges möjlighet att överpröva demokratiska fullmäktigebeslut. Det är uppenbart att Miljöpartiet, Centerpartiet och Liberalerna har pressat mitt eget parti till att inte ta itu med den destruktiva ebo-lagen. Jag, och många andra i kommunerna, beklagar detta djupt, skriver gruppledaren och oppositionsrådet Jonas Attenius (S) i Göteborg.
Läs hela artikeln på GT/Expressen (öppnas i ny flik)

Håll koll på

09.00

Minnesceremoni i riksdagen för coronapandemins offer.

09.15

Konjunkturinstitutet publicerar prognos över konjunkturläget.

09.30

SCB presenterar jämställdhetsstatistik, på tal om kvinnor och män, 2019/2020.

09.30

Region Skåne håller pressträff om virusläget. Regiondirektör Alf Jönsson, hälso- och sjukvårdsdirektör, Pia Lundbom, smittskyddsläkare Eva Melander och verksamhetschef Niklas Gustafsson deltar.

Övrigt i flödet