Debattsvepet 14 aug

Sverige blir sårbart när ekonomin bromsar in anser Moderaterna. Andra ämnen som engagerar dagens debattörer är omhändertagandet av personer som utsatts för sexualbrott, Arbetsförmedlingen och klimatet.

V: Lyssna på offren för sexualbrott

För oss som regionalpolitiker är det viktigt att lyssna på de människor som varit utsatta för sexualbrott. De vittnar ofta om att de inte fått en god och adekvat vård. Region Stockholms stuprörsorganisation motverkar den sammanhållna vårdkedja som behövs, skriver företrädare för Vänsterpartiet.
Läs hela artikeln på Dagens Samhälle

Fler blir arbetslösa – var är jobbpolitiken?

Arbetsförmedlingen bantas samtidigt som antalet arbetslösa ökar. Läget är djupt bekymmersamt. Det är dags för stabila spelregler inom arbetsmarknadspolitiken. Ingen är betjänt av den ryckighet och osäkerhet som nu råder – allra minst de arbetssökande, skriver grundaren av AlphaCE Maria Mattsson Mähl.
Läs hela artikeln på Dagens Samhälle

”Politikerna måste hantera robotiseringens avigsidor”

Under den tidiga industriella revolutionen gjordes en rad misstag som vi kan lära av när utvecklingen inom robotisering och AI nu går snabbt. Den viktigaste lärdomen är att det ökade välståndet måste komma alla till del, annars kommer människor att vända sig mot en i grunden positiv utveckling, skriver författaren Carl Benedikt Frey och forskningsledaren vid TCO:s tankesmedja Futurion Carl Melin.
Läs hela artikeln på Dagens Nyheter (öppnas i ny flik)

Håll koll på

14.00

Stockholm: Synskadades riksförbund genomför en aktion för att berätta hur allmänheten kan underlätta vardagen för personer med synnedsättning. De tar bland annat upp vikten av att parkera sin elskoter på ett säkert sätt. Aktionen genomförs på Medborgarplatsen.

14.15

Stockholm: Dom meddelas mot hiphopartisten Asap Rocky som står åtalad för misshandel. I samband med domen hålls en pressträff i Stockholms tingsrätt.

15.00

Arendal: Oslo-Sthlm 2.55 arrangerar ett seminarium där bolaget presenterar hur en snabbare järnvägsförbindelse mellan huvudstäderna kan förverkligas genom brukarfinansiering.