Debattsvepet 27 sep

Tre ministrar lovar att Sveriges samlade förmåga att hantera cyberhot ska stärkas. Bengtfors kso anser att M och S borde enas om ett volymmål för flyktinginvandringen och Akademikerförbundet SSR vill att det inrättas en ombudsman för algoritmer. Andra frågor som engagerar dagens debattörer är bland annat sexualbrottsutredningar, statliga forskningsanslag och svenska kyrkan. 

Flyktingpolitiken sliter isär Sverige

Den hittillsvarande flyktingpolitiken skapar på löpande band parallellstrukturer och utanförskapsområden. Politiken kan inte vi kommuner påverka, men svårigheterna blir vårt ansvar. Det håller inte, skriver kommunstyrelsens ordförande i Bengtsfors Stig Bertilsson (M), som anser att M och S borde enas om ett volymmål.
Läs hela artikeln på Dagens Samhälle

Rättsväsendet sviker våldtagna kvinnor

Vad gör #metoo och allt annat kvinnofridsarbete för skillnad, när polis och åklagare inte orkar eller kan göra sitt jobb ordentligt, frågar kvinnorrättsaktivisten Susanna Udvardi som ifrågasätter att endast fem procent av de anmälda våldtäkterna leder till en fällande dom.
Läs hela artikeln på Dagens Samhälle

Håll koll på

I dag

Klimatrörelsen Friday for future planerar storstrejk på drygt 110 platser i Sverige. Från Kiruna i norr till Malmö och Simrishamn i söder. På alla orter uppmanar man att vuxna ska gå med i strejken tillsammans med ungdomarna.

9.00

Stockholm: Svenska Röda Korset presenterar rapport om de humanitära och ekonomiska konsekvenserna av klimatkrisen.

9.00

Stockholm Moderaternas partiledare Ulf Kristersson och rättspolitisk talesperson Johan Forssell presenterar en budgetnyhet inom rättsområdet vid en pressträff.

9.30

Trafikanalys: Publicering av tabeller om färdtjänst och riksfärdtjänst 2018.