Debattsvepet 29 maj

Centerpartiet kräver att regeringen byter linje i coronakampen. Sverigedemokraterna och Socialdemokraterna lyfter frågan om hur smittan slagit mot äldreomsorgen inför morgonens riksdagsdebatt i ämnet. Bostadspolitik och infrastruktur är andra ämnen i debatten i dag. 

"Även fastigheter på landsbygden har ett värde"

En orimlig fiktiv värdering av hyresfastigheter utifrån en lagstiftning utformad för en marknad som inte existerar på landsbygden skapar ett underskott i det kommunala fastighetsbolaget. Underskottet får återverkningar på kommunens resultat, vilket gör att resurserna till vård, skola, och omsorg måste minskas, skriver Erik Lövgren (S) kso i Ånge.
Läs hela artikeln på Dagens Samhälle

Håll koll på

9.00

Riksdagen håller en särskild debatt om åtgärder för att hindra smittspridning inom äldreomsorgen. Från regeringen deltar socialminister Lena Hallengren (S).

11.00

Västra Götalandsregionen håller pressträff med uppdatering om coronaläget.

13.00

Folk och Försvar arrangerar digitalt seminarium om hur läkemedelsförsörjningen fungerar i dag och hur den kan stärkas inför framtiden.

14.00

Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap ger samlad information om läget när det gäller covid-19.

Lördag

Ekots lördagsintervju med Peter Eriksson (MP) om hur Corona-krisen påverkar biståndet. Sveriges Radio P1, kl 12.55.