Debattsvepet 7 maj

Det är ovärdigt ett välfärdsland som Sverige att offra de gamla och äldre genom att inte pröva en annan strategi mot pandemin skriver Agne Hansson (C). Johan Giesecke, tidigare statsepidemiolog, tror de flesta kommer att smittas och vi måste hitta trygga sätt för äldre att träffa familjen. Andra ämnen som debatteras är bredband, djurhållning och aborter.

Dålig djurhållning kan skapa pandemier

Pandemier och dålig djurhållning hänger ihop. Respekten för djur och natur har bytts till avkastningskrav på allt levande. I fattiga länder drivs handeln med vilda djur av fattigdom och desperation. I rika länder drivs dålig djurhållning av girighet. Men det är dags att tänka om. En annan värld är möjlig, som bottnar i respekt för planeten. Det skriver Isabella Lövin, Rebecka Le Moine och Elisabeth Falkhaven i Miljöpartiet.
Läs hela artikeln på Dagens Etc (öppnas i ny flik)

Håll koll på

09.30

MALMÖ Region Skåne håller pressträff om virusläget i regionen. Regiondirektör Alf Jönsson, hälso- och sjukvårdsdirektör Pia Lundbom och smittskyddsläkare Eva Melander deltar.

14,00

SOLNA. Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap ger samlad information om läget när det gäller covid-19.

14.00

STOCKHOLM. Frågestund med miljö- och klimatminister Isabella Lövin (MP), jämställdhetsminister Åsa Lindhagen (MP), utrikeshandelsminister Anna Hallberg (S) och civilminister Lena Micko (S), riksdagen.

Övrigt i flödet