Debattsvepet 6 nov

En modernare lagstiftning kring skolpliktsreglerna efterlyses av Ann-Marie Begler mfl som granskat fallet i Ystad. Familjeåterförening rör upp känslor i KD. V står upp för asylrätten. Och S ledning bör bytas ut, kräver fd statsråd. 

”Vi säger nej till KD-styrelsens förslag om familjeåterförening”

Majoriteten i KD:s partistyrelse vill införa försörjningskrav för familjeåterförening för att avskräcka föräldrar från att skicka sina barn ensamma hit. Vi blundar inte för att det kan förekomma men stöd saknas för att det skulle vara det vanligaste motivet. Vi säger därför nej och vill behålla rätten till familjeåterförening, skriver elva ledande KD-politiker.
Läs hela artikeln på Dagens Nyheter (öppnas i ny flik)

”Tänk efter innan ni fattar beslut på felaktiga grunder”

Linbanan, Skeppsbron, Västlänken. Listan på fördyrade projekt i Göteborg och andra kommuner kan göras milslång. Många av dem kommer från beslut som grundas på felaktiga uppgifter eller rena missuppfattningar. Det är hög tid att såväl politiker som kommunikatörer och experter tar sitt ansvar i kedjan av beslutsfattande, skriver Håkan Olsson, civilingenjör, före detta politiker.
Läs hela artikeln på Göteborgs-Posten (öppnas i ny flik)

Håll koll på

Kl 10

Sveriges Kommuner och Landsting arrangerar konferensen Agenda för integration samlar offentliga aktörer för att utbyta erfarenheter, inspireras av varandra och ta del av ny kunskap (till 7/11), Stockholm.

Kl 8.30

Polisen håller pressträff om sitt arbete mot grova våldsbrott, med fokus på sprängningar, Stockholm.

Kl 11

Hovrättsdom mot aktivisten Elin Ersson, som åtalats för brott mot luftfartslagen sedan hon stoppat en utvisning genom att vägra sitta i sin stol när flygplanet skulle starta från Landvetter i juli 2018, Göteborg.

Övrigt i flödet