Debattsvepet 23 mar

De ekonomiska konsekvenserna av nedstängningen av samhällen för att stoppa coronaviruset är på väg att bli helt okontrollerbara, menar Kerstin Hessius. Andra ämnen, förutom corona, som engagerar debattörerna är samhällets skydd av utsatta barn och äldrevården.

”Stödpengar regnar på näringslivet - var är pengarna som ska rädda människors liv?”

(22/3) Det pågår en pseudodebatt mellan proffstyckare om vad orsaken till bristen på IVA-platser är som vi som arbetar inom intensivvården betackar oss från att bli ett slagträ i. Det är respektlöst mot de människor som kanske kommer att avlida på grund av bristen, skriver Magnus Snäckestrand, överläkare IVA Sahlgrenska.
Läs hela artikeln på Göteborgs-Posten (öppnas i ny flik)

”Slopad karens – en mild tröst för den som jagar timmar”

I en bransch som detaljhandeln där endast tre av tio har en fast heltidsanställning är vi anställda beroende av fler timmar än de som står på våra anställningsavtal. För dem finns ingen sjuklön för de timmar som de missar. Det blir nu extra tydligt hur viktigt det är att vi kämpar för att trygga anställningar ska vara norm på arbetsmarknaden. Det skriver Jack Hansson och Alma Hedmarl för Handels ungdomskommitté i Luleå.
Läs hela artikeln på Etc (öppnas i ny flik)

Håll koll på

11.00

Stockholm. Skolverket publicerar den internationella undersökningen Talis som fokuserar på lärare och rektorers arbete i grund- och gymnasieskolan.

14.00

Solna. Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap ger samlad information om läget när det gäller covid-19, och svarar på frågor.

Övrigt i flödet