Debattsvepet 4 feb

I debatten idag kräver Delegationen för migrationsstudier tydligare regler och mer resurser för att bättre lösa återvändandet i asylsystemet och Januaripartierna lanserar satsning på psykiatrin för barn och unga.

Ge parterna tid att finna hållbara lösningar

Parallellt med den statliga utredningen om förändrad arbetsrätt har parterna förhandlat och innan årsskiftet enades PTK, LO och Svenskt Näringsliv om att fortsätta efter avtalsrörelsen. Förhandlingarna är svåra och komplicerade. Vi vill uppmana politikerna låta parterna arbeta vidare i lugn och ro för att åstadkomma långsiktiga hållbara lösningar. Det skriver Martin Wästfelt och Camilla Frankelius.
Läs hela artikeln på Västerbottens-Kuriren (öppnas i ny flik)

Håll koll på

09:00

Nätverket mot cancer arrangerar på världscancerdagen en utfrågning av socialminister Lena Hallengren och före detta socialminister Göran Hägglund, Sheraton Hotel, Tegelbacken, kl 9.

Idag

Linde träffar Lavrov Handel, Ukraina och Arktis är frågor som väntas komma upp när utrikesminister Ann Linde träffar sin ryske motpart Sergej Lavrov under tisdagen.

I natt

Dags för Donald Trumps årliga tal Under natten till onsdagen håller USA:s president Donald Trump sitt årliga State of the union-tal, om läget i landet, till sina landsmän.

Övrigt i flödet