Debattsvepet 19 nov

Debatten idag präglas av pandemin och diskuterar munskyddens argument och behov av kommande åtgärder för att vården och omsorgen ska klaras. Mycket debatt pågår också om mediernas bevakning av det amerikanska valet. 

Bevakningen av USA-valet hade ingen negativ slagsida för Trump

Den omfattande bevakningen i svenska medier av USA:s presidentval har nått stor publik. Men de senaste veckorna har denna rapportering också kritiserats för att ha varit för intensiv och för vinklad mot att bekämpa president Trump. Men en ny undersökning från Institutet för Mediestuder visar att kritiken kommer på skam, skriver Lars Truedsson, Institutet för Mediestudier och Bengt Johansson, professor i journalistik vid GU.
Läs hela artikeln på Göteborgs-Posten (öppnas i ny flik)

Håll koll på

Idag

Ny rapport: Förebyggande sjukpenning behöver moderniseras Inspektionen för socialförsäkringen (ISF) publicerar granskning om hur förebyggande sjukpenning fungerar för Försäkringskassan, hälso- och sjukvården och indirekt de försäkrade personerna.

14.00

Myndigheternas pk om coronaläget Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap ger samlad information om läget när det gäller covid-19, och svarar på frågor.