Debattsvepet 17 dec

Regeringen, C och L presenterar en ny klimatpolitisk handlingsplan. Vidare är det fortsatt debatt om nätläkare och digitala vårdbesök. Fackförbund varnar för att spara in på hvb-hemmen. S vill ge polisen bättre verktyg mot gängvåldet.

Dyrt på sikt att spara in på hvb-hemmen

Kommunerna brottas med ekonomin och väljer nu att spara på samhällets mest utsatta: barn och unga i behov av stöd. Flera kommuner flyttar hem barn och unga från hvb-hem för att i stället utföra vården i egen regi. Det här är en dålig och kortsiktig strategi, skriver Akademikerförbundet SSR och Vårdföretagarna.
Läs hela artikeln på Dagens Samhälle

Köerna till BUP och att vara människa

Köproblemet till BUP måste lösas genom gemensamma och organiserade krafter. Samtidigt som regeringen jobbar med att utforma en reform, så jobbar vi i regionen för att utveckla lokala och regionala arbetssätt för att hitta lösningar både på kort och lång sikt. Våra barn och vår hälsa är det som betyder mest, låt oss göra de förändringar som krävs för att på lång sikt styra om skutan från sjukvården mot det vi kallar livet. Det skriver Emma Lindqvist (MP) och Hans Brettschneider (MP), Region Västerbotten.
Läs hela artikeln på Västerbottens-Kuriren (öppnas i ny flik)

Håll koll på

8.30

Stockholm. Centerpartiets vikarierande partiledare Anders W Jonsson håller partiets jultal.

9.00

Socialstyrelsen publicerar en utvärdering av psoriasisvården.

9.30

SCB: Kommunalskatterna, preliminära värden, 2020.

13.00

Sida presenterar sin årliga opinionsundersökning om svenskarnas attityder till biståndet.

Övrigt i flödet