Debattsvepet 11 feb

Överläkaren Stefan Krakowski kritiserar kolleger som han anser  utsatt friska asylsökande för tung medicinering. Migrationsverkets generaldirektör vill att personer som utgör säkerhetshot inte ska få tillfälliga uppehållstillstånd och möjlighet att skaffa svenskt id-kort. Representanter för fordonsindustrin varnar för att Corona-viruset kan slå hårt mot leveranserna. Stig-Björn Ljunggren tycker att nyliberalismen är illa definierad och så debatteras kulturpolitik, skydd av skog och våld mot kvinnor och barn.

När Sverige slits isär måste staten värna kulturen

För att inte ansvaret ska bli övermäktigt hos oss enskilda regioner och verksamheter behövs en betydande satsning från staten på de regionala musikinstitutionerna. Vi uppmanar därför våra statliga företrädare att agera. I ord, uppdrag, resurser och handling, skriver styrelsen för Regional Musik i Sverige.
Läs hela artikeln på Dagens Samhälle

"Den gröna rörelsen är bäst för klimatet"

På senare tid har vi läst om S-studenters respektive Liberala studenters klimatpolitik. Det är glädjande att båda innehåller flera bra förslag. Vi undrar dock om ni inte borde vara med i Gröna Studenter istället; Det är ju oftast roligare att vara med i den rörelse som förändrar på riktigt, skriver Aleese Rydlund och Katarina Folkesson, språkrör för Gröna studenter.
Läs hela artikeln på Etc (öppnas i ny flik)

Håll koll på

06.00

Företagarna publicerar 290 kommunrapporter om hur det lokala näringslivet ser ut i varje svensk kommun.

11.00

Dom i Göteborgs tingsrätt mot Ann-Sofie Hermansson (S), tidigare kommunstyrelseordförande i Göteborg, som i ett enskilt åtal anklagas för grovt förtal.

9.30

SOS Alarm arrangerar 112-dagens dialogforum. Några av talarna är inrikesminister Mikael Damberg och chefen för Södertörns brandförsvar Hillevi Engström. Münchenbryggeriet, Stockholm.

Övrigt i flödet