Debatt
Segregation
2 september 2016 kl 17:05

Denna artikel publicerades för 4 år sedan

Vi torgför inga konspirationsteorier

Vi är glada att vårt öppna brev fått ett så positivt och brett mottagande och glädjer oss speciellt till att frågan om religiöst motiverat våld även engagerar frilansjournalisten Alexander Bringsoniou. Vi delar helt hans oro för detta.

Det här är en opinionstext

Svar till Alexander Bringsonious replik ”Ta all religiös extremism på allvar”.

Vad gäller konspirationsteorier och olika sorters beröringsskräck för vad andra tycker eller inte tycker, är det inget vi är intresserade av. Vi upprepar att detta initiativ (vilket tydligt framgår för den läskunnige) är parti- och ideologiöverskridande. 

Vi påminner också om att den militanta islamistiska ideologin är den, i alla fall i dag, enda våldsbenägna ideologi som etablerat en stat i mellanöstern till vilken många européer frivilligt anslutit sig. I den mån Alexander Bringsoniou känner till katolska eller protestantiska motsvarigheter, vill vi gärna underteckna ett öppet brev mot dessa!

Slutligen hoppas vi att de många muslimska kvinnor och unga tjejer som de senaste åren flaggat upp för ett ökat islamistiskt inflytande i sin närmiljö, snabbt inser sitt misstag och erkänner att de i själva verket inte alls är vare sig hotade i sin närmiljö eller att Sverige på något sätt egentligen har påverkats av dessa i den övriga världen erkänt starka strömningar.

Det här är en opinionstext publicerad i Dagens Samhälle. Åsikterna som uttrycks i artikeln står skribenten/skribenterna för.