Segregation

Fel tänkt att inte använda lösningen vi redan har, KD!

Vi behöver inte vänta på lagstiftning, det finns tillräckligt med makt kommunalt. Varför ska vi vänta bara för att Jakob Forssmed och KD gillar tanken på att staten ska lagstifta, frågar Ali Khalil, MP i en slutreplik. 

Botkyrkabor kan redan nu köpa loss sin egen lägenhet samtidigt som grannen hyr vidare. Vi har redan gjort detta – utan de lagändringar som Jakob och Kristdemokraterna säger sig behöva i sin replik till mig.

Vi måste inte vänta på regeringen eller lagar. Hela min poäng är att jag och mina grannar vill ha bostäder att köpa och ordentlig renovering, nu på en gång. Vi har redan väntat i 30 år. Varför ska vi vänta ytterligare för att Jakob gillar tanken på att staten ska lagstifta? Jakob säger att han inte vill ha ”projekt” men för mig faller onödiga lagändringar under projekt vi inte vill ha.

Vi har en lösning som skapar eftertraktat ägande där det saknas och som möjliggör ordentlig renovering utan höga hyreshöjningar. Det är så man bryter segregation och får människor att stanna kvar i områden där de trivs.  Andelsägande går att rulla ut i större skala nu på en gång. 

Om Jakob Forssmed och KD vill detsamma som jag – samarbeta istället med Stefan Löfven och det lokala KD som är med och tar besluten i Botkyrka. I Sverige finns tillräckligt med makt kommunalt för att slippa vänta på lagstiftning. Ni är välkommen att göra nu direkt istället för att vänta. 

 

Det här är en opinionstext publicerad i Dagens Samhälle. Åsikterna som uttrycks i artikeln står skribenten/skribenterna för.

Läs hela Dagens Samhälle

Dagens Samhälle vänder sig till beslutsfattarna på den offentliga marknaden. Tidningen kommer ut varje torsdag, 45 gånger per år. Prova gratis här.