Debatt
Pensioner
20 april 2017 kl 10:42

Denna artikel publicerades för 4 år sedan

”Du har rätt om folkbokföringen, Santesson”

En kvinna som enligt folkbokföringen verkade ha uppnått den aktningsvärda åldern 117 var i själva verket 90. Trots att det är bekräftat att hon använt en äldre kvinnas identitet har inte uppgifterna ändrats i registret.

Det här är en opinionstext

Paul Larsson
chef Pensionsmyndighetens produktionsavdelning

Peter Santesson skriver i sin krönika i Dagens Samhälle att ”Det är inte möjligt att vare sig Skatteverket eller Pensionsmyndigheten skulle ha undgått att notera att världens till synes äldsta person är folkbokförd i Sverige.”

Nej, det har inte undgått oss på Pensionsmyndigheten, och vi har också uppmärksammat Skatteverket på saken.

Det finns fel i folkbokföringsregistret, och tillsammans med Skatteverket har vi försökt få till en lösning. Av olika skäl har det jobbet ännu inte lyckats.

Det är en självklarhet att alla ska kunna lita på folkbokföringsregistrets uppgifter, och vi jobbar för att Skatteverket kan undanröja de problem som gjort att detta inte gått att lösa tidigare. Santessons kritik mot att uppgifterna inte är korrekta är alltså helt berättigad.

Det här är en opinionstext publicerad i Dagens Samhälle. Åsikterna som uttrycks i artikeln står skribenten/skribenterna för.

Publicerad: 20 april 2017 kl 10:42
Uppdaterad: 10 maj 2017 kl 14:44

Skribent

Paul Larsson
chef Pensionsmyndighetens produktionsavdelning