Debatt
Liberalerna
7 juni 2019 kl 05:00

Denna artikel publicerades för ett år sedan

Därför bör Nyamko Sabuni bli vår nästa partiledare

Med sin tydlighet, öppenhet och sitt hjärta för friheten står Nyamko Sabuni för det nytänkande Liberalerna behöver. Därför förordar vi att hon får medlemmarnas stöd att leda partiet till framgång, skriver 41 liberaler från Jönköpings län.

Det här är en opinionstext

Det stundar ett oerhört viktigt partiledarval för liberalerna. Det är inte ett val mellan höger och vänster – valet handlar om Liberalernas överlevnad. Utan förändring är risken stor att Liberalerna hamnar utanför riksdagen efter nästa val.

Partiet behöver en ny stark och drivande ledare. Vi förordar därför Nyamko Sabuni. Hon kan göra någonting stort med vårt parti. Liberalerna och Sverige behöver Nyamko Sabuni.

Nyamko Sabuni är en fantastisk politiker som kan vara den enande kraft för stad och landsbygd som vi så väl behöver. Med sin tydlighet, öppenhet och sitt hjärta för friheten står hon för nytänkande. Hon är en god socialliberal, har erfarenhet från näringslivet och har en framtoning som vi tror väcker entusiasm hos liberaler och frisinnade väljare.

Det är ingen hemlighet att vårt parti kämpat mot lågt förtroende och lågt väljarstöd under ett antal år. Nu är det dags att vända denna trend!

Vi är alla liberaler. Vi drivs alla av en frihetslängtan, fokus på kunskap, frihandel och omsorg om den lilla människan som inte fått samma möjlighet som andra och inte kan tala för sig själv.

Vårt val av partiledare handlar om vilka egenskaper och styrkor i ledarskapet som vi anser vi är i störst behov av. Vårt val handlar om vem som har störst möjlighet att nå fram till våra medborgare och störst möjlighet att nå ut med våra liberala värderingar.

Liberalerna är i dag något av ett storstadsparti. Vi driver inte frågor som fångar väljare utanför storstadsregionerna, och vi släpper inte fram företrädare från hela landet. Vi behöver en ledning som intresserar sig för vad vi ute i landet tycker, tänker och kan.

Vi behöver nu låta nya företrädare komma till tals på ledande positioner och vi behöver vara ett parti för hela landet, inte bara storstadsområdena.

Vi har höga förväntningar på en partiledare och Nyamko Sabuni är den som bäst kan motsvara dem. Vår partiledarkandidat har gjort en resa, präglad av att födas i exil, fly till Sverige och växa upp med den problematik som ingen ville tala om då. Hon vet på riktigt vad hederskulturen innebär. Hon vet hur vi skapar förutsättningar för kvinnor att våga vara starka.

Det politiska innehållet ansvarar vi för tillsammans. Det är inte enbart beroende av partiledaren. Men Nyamko Sabuni är den som har störst möjlighet att med ny energi förnya Liberalerna. Därför förordar vi att hon får medlemmarnas stöd att leda partiet till framgång.

Det här är en opinionstext publicerad i Dagens Samhälle. Åsikterna som uttrycks i artikeln står skribenten/skribenterna för.