Debatt
Moderaterna
9 juli 2016 kl 13:29

Denna artikel publicerades för 5 år sedan

Chefredaktör: Därför lämnar jag M för KD

Sverige behöver en stark borgerlighet! Endast en stark opposition kan göra skillnad i det politiska läge som Sverige i dag befinner sig i. En stark allians där idéer är välkomna kan utveckla och förstärka svensk borgerlighet och vinna valet 2018. Där spelar Kristdemokraterna en nyckelroll och det vill jag stödja.

Det här är en opinionstext

Jessica Schedvin
chefredaktör för Makthavare.se och borgerlig debattör

Under flera års tid har jag haft en längtan efter en borgerlighet. Det har funnits ett tomrum i den borgerliga idédebatt som så mycket väl behövs för att skapa ett starkt ledarskap inför den kommande valrörelsen. Jag upplever att den diskussionen inte förekommer inom Moderaterna.

Därför är jag beredd att stödja den part inom Alliansen som tar idéer på allvar. All kraft för en samlad allians behöver och den kraften som finns behöver tas på allvar. Genom en politisk utveckling och en vilja att tänja och utveckla politiska gränsen kommer resultat att ske. Men detta kräver mod.

Kristdemokraterna är ett modigt parti, ett kaxigt parti. Sverige behöver kaxighet, några som vågar ifrågasätta hur verkligheten egentligen ser ut. Det vill jag stötta med mitt nya medlemskap. 

Jag värderar medlemskap i ett parti starkt. Det är en tydlig markering för något bra. Inte emot någon annan. Jag vill se en allians för Sverige som är stark och idébaserad – där borgerligheten är det nya coola. Där ligger kristdemokratin i framkant.

Jag är inte intresserad av att formulera ett problem. Politik handlar om att det finns lösningar som fungerar. För att de ska fungera måste politiken paketeras på ett bra sätt. Det är Kristdemokraterna experter på.

För mig som lärare möter jag elever från hela världen och det har fått mig att förstå värdet av en fungerande demokrati där politiska åsikter får vara kontroversiella och idéburna. Jag ser fram emot en politisk diskussion där jag får möjlighet att utveckla mina idéer. Kristdemokraterna har ett högt tak och det gör att jag är övertygad om att det kommer att passa mig bra.

Det tror jag att ett medlemskap i Kristdemokraterna kan ge mig. Självklart är ett medlemskap i ett parti en kompromiss, men samtidigt tror jag att den kompromissen för min del nu stämmer bättre överens med den politiska riktning som Kristdemokraterna slagit in på än den politiska linje som Moderaterna nu driver.

Det här är en opinionstext publicerad i Dagens Samhälle. Åsikterna som uttrycks i artikeln står skribenten/skribenterna för.

Publicerad: 9 juli 2016 kl 13:29
Uppdaterad: 8 augusti 2016 kl 15:54

Skribent

Jessica Schedvin
chefredaktör för Makthavare.se och borgerlig debattör