måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Organisation

Poeten ett lyft för Tranemos näringsliv: ”Ovärderligt”

Publicerad: 21 oktober 2021, 11:13

Manda Schillerås, näringslivschef i Tranemo kommun, berättar att kommunens hemsida har slagit besöksrekord efter lanseringen av kommunpoeten.

Foto: Tranemo kommun

Allt rabalder runt poeten tycks bli en fullträff för Tranemo. ”Som marknadsföring av kommunen är det här ovärderligt”, säger näringslivschefen Manda Schillerås.

Ämnen i artikeln:

KulturNäringslivetKommunpoeten i Tranemo

Torbjörn Tenfält


Ju mer kritiken mot Tranemos kommunpoet tilltagit i styrka, desto fler har klickat sig in på kommunens sajt med information om lediga villatomter.

Näringslivschefen Manda Schillerås ser ett direkt samband.

– Fler är inne och kollar. Även på kommunens hemsida slår antalet besökare rekord, säger hon. 

För närvarande finns uppgifter om cirka 150 tomter på nätet. Ingången till sajten ligger nära den plats på webben där man hittar kommunpoeten Jimmy Alms dikter.

– Man kan tycka vad man vill om satsningen på poeten och att det läggs statliga pengar på projektet. Men ur ett marknadsföringsperspektiv är det här ovärderligt. Det kan inte bli bättre, säger Manda Schillerås.

LÄS MER: Kommunförfattaren: ”Så här borde kommunpoeten jobba”

När några av hennes medarbetare häromdagen hade möte med kolleger i grannkommunen Skövde kom samtalen mest att handla om kommunpoeten och vilka möjligheter den mediala uppmärksamheten skapat.

– Tranemo ligger geografiskt bra till. Vi har ett starkt näringsliv, bra skolor och ett livaktigt föreningsliv. Nu blir det förhoppningsvis fler som upptäcker det.

Kommunpoeten finansieras med pengar från Kulturbryggan, en fond inom statliga myndigheten Konstnärsnämnden. Förutom lön till poeten används de 900 000 kronorna även till att finansiera kringtjänster, som att anlita fotografer för videofilmning av vissa diktläsningar.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev