måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledarskap

"Utvecklingssamtal är det roligaste jag vet!"

Publicerad: 25 november 2019, 09:40

Louise Strand beskriver sig själv som en driven och effektiv ledare med en tydlig inre kompass. Foto: Petter Arvidson, Bildbyrån / Peter Adamsson

Som jurist har Louise Strand arbetat med allt ifrån migrationsfrågor till försäkringar. En bredd som kommer väl till pass i hennes nya roll på Malmö stads serviceförvaltning, där över 100 yrken finns representerade.

Ämnen i artikeln:

Nytt uppdragChefskapLedareMalmö

Ett av de uppdrag som påverkat Louise Strand mest under hennes mångfacetterade ledarskapskarriär var det som arbetsledare för asylprocessen på Migrationsverket.

– Jag tvingades fatta, och stå för, många tuffa beslut som påverkade människors framtid. Fokus för mig var att se till att besluten togs på ett rättssäkert och respektfullt sätt, berättar hon.

Möjligen mindre tufft, men väl så komplext och med en uppsjö av ansvarsområden verkar hennes nya jobb på serviceförvaltningen vara. Totalt finns här 1 500 medarbetare – från arkitekter till elektriker, kockar, lokalvårdare och chaufförer. Förvaltningens primära uppdrag är att stå för skötsel och byggnation av kommunens fastigheter, men den ansvarar även för sådant som matlagning till skolornas restauranger, it-service samt drift och underhåll av gator och torg.

Är du expert på att hålla många bollar i luften – eller proffs på att delegera ansvar?
– Det är nog en kombination. Jag är väldigt intresserad av att försöka se helheten och hur vi kan lära av varandra. Vad kan it-service lära av skolrestaurangerna och vice versa?

Utbytet av erfarenheter är spännande, säger Louise Strand, och tillägger att hon givetvis ser många utmaningar med uppdraget:

– En är att skapa ett bra samarbete med övriga förvaltningar, som vi är helt beroende av. Det handlar bland annat om bemötandefrågor och hur vi sköter överlämning av ärenden.

– En annan utmaning är digitaliseringen. Vilka tjänster ska automatiseras och digitaliseras, och i vilken ordning? Vi måste hänga med och se till att våra tjänster är fortsatt attraktiva.

Hon beskriver sig som driven och effektiv ledare med en tydlig inre kompass. Det bästa med ledarrollen tycker hon är att få se människor växa.

– Jag har alltid strävat efter möjligheter att påverka och utveckla, både organisationer och människor. Och att hålla utvecklingssamtal med medarbetare är det roligaste jag vet!

Malin Letser

Mitt cv. Louise Strand

Nytt jobb: Direktör för serviceförvaltningen i Malmö stad.

Ålder: 51 år.

Yrkesbakgrund: Jurist, fem år på advokatbyrå i Malmö som hon också var med och grundade, därefter på Migrationsverket. Medgrundare till ett danskt försäkringsbolag i Sverige. Närmast inköpsdirektör i Region Skåne.

Intressen: ”Mat, familjens motorbåt och familjens hund, Love.”

Drivkrafter: ”Utveckling och effektivitet.”

Dold talang: ”Jag är duktig på att laga omelett. Gärna med mycket grönsaker och fetaost.”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev