Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledarskap

Så värnar Karlstad om erfarna medarbetare

Publicerad: 12 maj 2022, 11:32

Tidigare kommundirektören i Karlstad Ulf Nyqvist är nu seniorkonsult på kommunen året ut. ”Det är bra att det finns olika möjligheter för dem som uppnår den ålder jag har att fortsätta lite längre”, säger han.

Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Karlstad har sju tidigare chefer anställda som seniorkonsulter. ”De känner oss utan och innan och kan börja leverera snabbt”, säger kommunens hr-direktör. Men för seniorkonsulten gäller det att inte konkurrera med sin efterträdare.

Ämnen i artikeln:

ChefskapArbetsgivareKommunerPensionärerKompetensbristSenaste nytt

Samuel Åsgård

sa@dagenssamhalle.se


Det står i våra mål att vi ska värna om erfarna medarbetare och skapa förutsättningar för att de ska jobba längre. Det här kan vara en variant, säger Gunilla Nilsson, hr-direktör i Karlstad kommun, om seniorkonsulterna som Nya Wermlands-Tidningen var först att berätta om. 

Någon fastställd modell för hur det ska fungera när en tidigare chef blir konsult finns inte. Men Gunilla Nilsson tror att fler kan få chansen som seniorkonsulter framöver, även om det är i begränsad omfattning. Allt beror på kommunens behov.

– Vi har framför allt använt det i utfasning inför pension, som ett fint avslut och ett sätt att ta vara på värdefull kunskap. 

Gunilla Nilsson tycker att seniorkonsulter ofta är en bättre lösning än att ta in en extern konsult. 

– De sitter på sakkunskap, personkännedom och relationer som gör att de väldigt snabbt kan börja leverera i komplexa uppdrag. De känner vår organisation utan och innan. 

En av de pensionerade chefer som fått fortsätta som seniorkonsult är Birgitta Larsson, tidigare skoldirektör med ansvar för gymnasieskolan, vuxenutbildningen och yrkeshögskolan i Karlstad. 

– Det känns väldigt bra att kunna bidra. Man har samlat på sig en hel del erfarenhet under åren, säger hon. 

Birgitta Larsson är timanställd med arvode utifrån sin tidigare chefslön. Hur mycket hon jobbar varierar. 

– Det beror på kommunens behov. Och naturligtvis tittar jag på min privata situation, om det passar just nu och i vilken omfattning. Men jag är ganska flexibel, jag kan jobba lite mer ibland och lite mindre ibland utifrån behov. 

De uppdrag Birgitta Larsson får är inom det område hon tidigare arbetade med som chef och handlar oftast om frågor som rör kopplingen mellan kompetensförsörjning och utbildning.

– Skulle jag utföra uppdrag åt någon annan kommun skulle jag behöva lära mig den organisationen och den organisationskulturen. Här har jag det på köpet. Då blir det en ökad effektivitet och jag behöver kanske använda färre timmar, säger hon.

Birgitta Larsson konstaterar att det troligen blir billigare för kommunen än att ta in en konsult utifrån. Men det gäller att vara noggrann i relationen till sin efterträdare. 

– Jag är inte längre skoldirektör i Karlstad. När jag har kontakt med min efterträdare är det väldigt viktigt att jag förstår och anpassar mig till att jag ska göra ett konsultuppdrag och inte kliver in på den nuvarande skoldirektörens område.

En annan som klivit in i rollen som seniorkonsult är tidigare kommundirektören Ulf Nyqvist, som avslutade det uppdraget den sista mars i år. 

– Före sommaren ska jag ha lämnat över allt till den nya kommundirektören. Sedan kommer jag att jobba specifikt med frågor kring valet, berättar han. 

När han börjar detta nya uppdrag flyttar han till ett annat hus. Det är en markering som ska göra det tydligt att han lämnat kommundirektörsrollen. 

– Jag kommer inte att finnas i närheten av mitt gamla rum eller kontor. Om min efterträdare vill ha hjälp med något får hon fråga mig. Det gäller att skilja på rollerna ordentligt, säger Ulf Nyqvist. 

Han tycker att fler tidigare chefer borde få chansen att fortsätta ett tag till efter att de avslutat sitt chefsuppdrag. 

– Jag har jobbat i 30 år i kommunen så det är klart att jag har väldigt mycket kompetens. Vi kommer att ha ett stort behov av att få människor att jobba längre än tidigare. Det är bra att det finns olika möjligheter för dem som uppnår min ålder att fortsätta lite längre. 

Ulf Nyqvists kommer att vara seniorkonsult på heltid till årsskiftet då hans förordnande går ut. Men sedan får det vara nog. 

– Då blir jag pensionär på fulltid. Jag tänker försöka hitta på saker i föreningslivet och kanske i styrelser om det inte stöter sig med mitt tidigare uppdrag. 

LÄS MER: Här drar de arbetsföra tyngsta lasset – hela listan

LÄS MER: Stjernkvist: ”Utan rimliga arbetsvillkor blir höjd pensionsålder ett slag i luften”

Så ersätts seniorkonsulterna i Karlstad

Enligt de centrala kollektivavtalen får den som lämnat en chefstjänst men fortsatt är anställd behålla sin chefslön i ett år. Även den som avslutar anställningen och blir inhoppare på timmar kan få sitt konsultarvode baserat på den tidigare lönen. Ersättningen avgörs av vilken typ av uppdrag det handlar om och om det har gått mer eller mindre än ett år sedan den tidigare anställningen avslutades.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev