Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledarskap

Region Halland: ”Du måste kunna känna av gruppen”

Publicerad: 4 februari 2022, 09:53

– Vi börjar med att söka två tre chefer på både förstalinje och mellanchefsnivå. Det är väldigt viktigt att det blir rätt personer, säger Indre Grimpe, biträdande hr-direktör i Region Halland. Camilla Sjögren, till höger, är tillfällig chef på ett äldreboende och först ut att jobba i kommunens helt nya chefspool.

Foto: Privat, NICKLAS ELMRIN

Även Region Halland har just inlett rekryteringen till en nyinrättad chefspool. Målet är att den ska vara i gång efter sommaren.


Ämnen i artikeln:

ChefskapRegion Halland

– Vi börjar med att söka två tre chefer på både förstalinje och mellanchefsnivå. Det är väldigt viktigt att det blir rätt personer, säger Indre Grimpe, biträdande hr-direktör i Region Halland.

Vad är chefspoolens uppgift?
– Främst att gå in med chefer i verksamheter som saknar chef, till exempel under övergången mellan en chef som slutat till dess en ny är på plats. Den andra uppgiften är att vara stöd inom det befintliga ledarskapet. 

För att få jobbet ska man också vara ”kulturbärare”, vad innebär det?
– Vi söker chefer som kan och förstår regionens arbetssätt, ledarskap och kultur. Det blir allt viktigare för att skapa kontinuitet i våra verksamheter. 

Vilka andra egenskaper letar ni efter?
– För att klara jobbet behöver du vara en trygg ledare med några års erfarenhet av att vara chef. Du måste ha förmågan att känna av gruppen och dess behov för att anpassa ditt ledarskap under en begränsad period. Du bör också känna till regionen och ha ett eget nätverk. Vi utgår från att du redan jobbar inom Region Halland eller har gjort det tidigare.

Ska cheferna i poolen jobba i alla regionens verksamheter?
– Meningen med en pool är ju att de som ingår i den ska kunna röra sig mellan flera olika verksamheter. Vi söker därför personer med en bred profil, och när behov av deras insatser uppstår kommer vi att värdera vem som är bäst på att gå in i respektive uppdrag. Samtidigt är inte chefspoolen enda sättet att fylla de glapp som uppstår i organisationen.

LÄS MER: Så fungerar Varbergs chefspool – ”Du behöver vara flexibel och självgående” 

Vilka andra verktyg använder ni?
– Vi har även upphandlade avtal där vi kan hyra in chefer för en begränsad tid, men dem använder vi väldigt sällan. Annars har vi löst våra behov genom att antingen tillförordna chefer eller ge chefer större uppdrag under en kortare period.

Är tanken att poolen ska växa framöver?
– Det vet vi inte ännu. Vi börjar i mindre skala och prövar oss fram. Då lär vi oss och kan justera efter hand. 

Vilka är motiven för att inrätta chefspoolen?
– Det är ett politiskt initiativ. Komplexiteten i våra uppdrag växer och pandemin har visat att vi snabbt kan behöva bygga upp nya verksamheter. Om vi hade haft poolen, då hade vi använt de cheferna.

Bidrar chefspoolen till att regionen kan sänka kostnader?
– Det är svårt att säga just nu. Vi hoppas att den ska bli ekonomiskt fördelaktig, men det behöver utredas vidare.

Varför kan det vara lockande att ingå i en chefspool?
– Det kan vara ett naturligt nästa steg i ens ledarskap om man vill tillämpa den kunskap man byggt upp som chef. Att testa sin förmåga och kapacitet olika sammanhang är berikande.

 

 

 

Torbjörn Tenfält

Ämnen i artikeln:

ChefskapRegion Halland

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev