söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledarskap

Peter Danielsson vald till ny ordförande för SKR

Publicerad: 11 juli 2022, 12:17

Helsingborgs kommunstyrelseordförande Peter Danielsson (M) blir ny ordförande på SKR.

Foto: Johan Nilsson/TT

SKR:s styrelse fattade beslutet i dag måndag. Peter Danielsson tillträder den 1 augusti.

Ämnen i artikeln:

SKRAnders Knape

Karin Lundahl

klu@dagenssamhalle.se


I slutet av juni meddelade Moderaternas valberedning att kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg, Peter Danielsson (M), nominerats till ny ordförande för Sveriges Kommuner och Regioner, SKR. På måndagen beslöt organisationens styrelse att välja honom. 

− Sveriges alla kommuner och regioner har många viktiga uppdrag som på olika sätt berör de allra flesta invånare varje dag. Det är därför med stolthet, men också med stor ödmjukhet, som jag tillträder som ordförande för Sverige Kommuner och Regioner, säger Peter Danielsson i ett pressmeddelande.

Han har varit ledamot i SKR:s styrelse sedan 2015 och suttit som kso i Helsingborg sedan 2006.  

Det kommunala självstyret är en av de frågor som Danielsson tycker är viktigast att driva som SKR-ordförande, har han tidigare berättat i Dagens Samhälle. I intervjun säger han också att han hoppas få förtroende att sitta kvar på posten under nästa mandatperiod. 

Ytterligare en helsingborgare tar plats i SKR:s toppskikt. Kommunens stadsdirektör Palle Lundberg tar över som vd den 1 oktober.  

Det var i början på juni som SKR:s tidigare ordförande Anders Knape plötsligt avgick och Carola Gunnarsson (C) tillfälligt tog över ordförandeskapet. Hon sitter kvar fram till och med 31 juli. 

På SKR:s kongress i mars 2023 väljs en ny styrelse inför nästa mandatperiod. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev